Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Чувството да си шампион е страхотно

Григор Димитров: Чувството да си шампион е страхотно
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чувството да си шампион е страхотно. Тук винаги конкуренцията е голяма. В момента мисля, че съм в добра форма и нямам търпение да започна участието си, това сподели Григор Димитров преди старта на тенис турнира в Акапулко.

Условията не са никак лесни. Тук е много топло и влажно и не на всеки това му допада. Аз обаче харесвам подобни условия. Наистина чувствам, че мога да се представя силно. Мисля, че в момента всички показват добър тенис и всеки прави каквото е по силите му, за да се изкачва напред в ранглистата, печелейки повече турнири и повече точки. Смятам, че конкуренцията сега е наистина много голяма и това е красотата на играта. За мен е страшно вълнуващо да изляза на корта и да се старая да давам максимума от себе си. Концентриран съм единствено върху следващата си крачка и спечелването на по-големи турнири. Най-важно е представянето, защото ако то е добро, идват и резултатите, заяви Димитров, който стартира защитата на титлата си срещу сърбина Филип Краинович.

Всяка титла означава много за мен, наистина не мога да ги сравнявам. И четирите имат голяма стойност за кариерата и развитието ми. Може би все пак в Акапулко е най-важната ми победа и се радвам, че се завръщам да защитавам трофея си. След успеха миналата година започнах своето изкачване в ранглистата - от топ 30 стигнах до топ 10 и подобрих много играта си, заяви още първата ни ракета.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени