Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ана Фенингер спечели суперкомбинацията в Банско

Австрийката Ана Фенингер спечели суперкомбинацията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Банско, след като победи фаворитката в дисциплината Тина Мазе.

Фенингер имаше преднина от 45 стотни пред конкурентката си след супергигантския слалом сутринта, което автоматично направи фаворитка Мазе, която принципно се представя много по-добре в слалома от своята съперничка. Словенката направи добър слалом и излезе начело, но след това Фенингер направи отлично каране и изненадващо стигна до успеха, оставяйки Мазе на 0.39 секунди от себе си. 

СнимкаТретото място остана за австрийката Катерина Цетел. 

Българката Мария Киркова не завърши супергигантския слалом, след като й се откачи ска.

В класирането за Световната купа днешната победителка намали преднината на Мазе на 64 точки. Словенката води в момента с 1065, пред Фенингер с 1001. Трета е Микаела Шифрин със 750, а 4-а е Линдзи Вон (САЩ) с 646.
Ранната дисциплина Супер джи беше с отложен старт. Първоначално стартът трябваше да бъде даден в 10.00 часа, но беше отложено за 11.30 часа. След това то беше прекъсвано няколко пъти поради гъстата мъгла, но все пак всички състезателки успяха да се спуснат по трасето. 

Наградите на победителките връчиха президентът Росен Плевнелиев, спортният министър Красен Кралев и кметът на Банско Георги Икономов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени