Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов ще поиска в НС оставките на Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров

| обновено на 06.03.15 в 09:50
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов анонсира, че днес в Народното събрание ще поиска оставките на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. След като подаде оставка вътрешният министър Веселин Вучков, Борисов предложи поста да заеме вицепремиерът Румяна Бъчварова, като заяви и какви са очакванията му от нея:

Човек, който поне ще гарантира спокойствието и гражданската квота на вътрешно министерство. Ще положа огромни усилия по никакъв начин милиционерски номера да не минават повече. Ще предложа вицепремиера Бъчварова за вътрешен министър, така че се надявам ГЕРБ и реформаторите да оценят жеста, че искам гражданското начало. Надали някой от опозицията би се съмнявал, че тя ще тръгне да прави операции и да ги тормози.

Парламентът трябва да продължи и дебата по законопроекта за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, след като вчерашното заседание беше прекратено заради скандал между депутати от "Атака" и Патриотичния фронт. Парламентарният контрол ще започне от 11 часа. На депутатски въпроси ще отговарят 13 министри.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна