Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са официално обвинени за убийството на Борис Немцов

| обновено на 08.03.15 в 14:30
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо петима станаха заподозрените за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Новите две имена са Бахаев и Ескерханов. Срещу арестуваните в събота Заур Дадаев и Анзор Губашев следствието предяви днес официални обвинения, като все още не ясно по кои точно текстове от Наказателния кодекс.

Заподозрените Анзор Губашев и Заур Дадаев, които се оказаха братовчеди, са били задържани на територията на Ингушетия. Дадаев е служил близо 10 години в елитния батальон "Север" на чеченското вътрешно министерство, а Губашев е работил като охранител в супермаркет в Московска област. Днес е бил задържан и по-малкият брат на Анзор Губашев, като предстои да се изясни какво е неговото участие в атентата срещу Борис Немцов.

Според съобщения от чеченската столица Грозни, снощи там е бил предприет опит за бъде арестуван още един заподозрян за убийството на опозиционния политик, но той се самоубил като взривил бойна граната. Преди това той хвърлил граната и срещу силите за сигурност. По време на акцията няма пострадали полицаи. Майката на Заур Дадаев - Аймани Дадаева заяви, че не вярва синът й да има нещо общо с убийството на Борис Немцов.

Не мога да си представя, че това е вярно. Нито моите синове, нито моят племенник могат да извършат подобно престъпление. Нека открият истината, нека открият истинските убийци, казва майката на един от заподозрените.

Междувременно дъщерята на Борис Немцов заяви в интервю за германската преса, че зад убийството на баща й трябва да се търсят политически мотиви. Жана Немцова изразява съмнение, че истинските виновници за смъртта на нейния баща ще бъдат наказани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна