Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в страната при тежките метеорологични условия

Снимка: Венелина Попова

В Гълъбово министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков обобщи ситуацията в страната при тежките метеорологични условия: Работим активно с всички мобилни оператори и поетапно се включват клетките, включително и в най-засегнатите области, като например Смолян. Съдействаме също така в по-малките населени места при молба на местната власт за доставка на храна и лекарства на хора, които са откъснати от света.

Главен комисар Николай Николов заяви, че всеки момент ще бъдат вдигнати хеликоптерите на военновъздушните сили за уточняване на авариите по високата мрежа в Кърджалийска област. Ситуацията в Смолян все още не позволявала това.

В Гълъбово с подаване на напрежение от ини Марица-изток" е възстановено електрозахранването на града и селата. Продължават отводнителните дейности в 20-киловолтовата подстанция. Кметът Николай Тонев съобщи, че има решение за ограждането ѝ с нова стабилна дига. След процедура в Министерския съвет кметовете от пострадалите на предишното наводнение общини ще получат помощ от държавата, в Гълъбово очакват 250 хиляди лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени