Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байер" Леверкузен подгони Шампионската лига

"Байер" Леверкузен вече е 3-ти в Бундеслигата след категоричен успех над закъсалия "Щутгарт"
Снимка: БГНЕС

Претендентът за директна квота в Шампионската лига "Байер" Леверкузен закотви "Щутгарт" на последното място в генералното класиране на германското първенство по футбол с разгром с 4:0 на собствен терен. "Аспирините" поведоха с точка на четвъртия "Борусия" Мьонхенгладбах след първия мач от 25-ия кръг на Бундеслигата, докато "Щутгарт" е последен и на пет точки от спасението.

"Леверкузен", който гостува на "Атлетико" Мадрид в мач от осминафиналите на Шампионската лига през следващата седмица, стигна до два гола само в рамките на четири минути, като това бяха и първите положения в мача. Вендел даде аванс на домакините в 32-та минута след самостоятелен пробив, а малко по-късно Йосип Дърмич покачи на 2:0, след като засече с глава центриране на Роберто Хилберт. Карим Белараби вкара най-красивия гол в мача в 50-та минута, след като получи пас от центъра на Гонсало Кастро, финтира два пъти защитника Готоку Сакай и преодоля Свен Улрайх за 3:0.
Японецът беше заменен малко по-късно, но и това не спаси "Щутгарт" от четвърто попадение. Швейцарският национал Дърмич открадна топката от своя съотборник Хакан Чалханоглу след дълго повеждане и простреля Улрайх за крайното 4:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени