Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 младежи ще участват в Националния танцов фестивал „Магията на танца” в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Над 200 ще са участниците в X Национален танцов фестивал „Магията на танца”, който ще се проведе в Шумен на 22 март. Това съобщи днес Румена Андреева, директор на Младежкия дом - домакин и съорганизатор на проявата заедно с община Шумен. Надпреварата ще се проведе в три жанра - съвременни, характерни и улични танци. Танцьорите са разделени на четири възрастови групи - 5-8 г., 9-12 г., 13-15 г. и над 15 г. Техните изпълнения ще бъдат оценявани от жури, с председател Бонка Матова, преподавател по характерни танци в Националната музикална академия.
За първи път тази година на фестивала ще се изявят танцьори от София и Бургас, ще участват още групи от Варна, Добрич, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Търговище, Разград, Генерал Тошево, Белослав и Шумен. Заявки се приемат до четвъртък, а окончателният списък на участниците ще бъде готов в петък, уточни Андреева.
Състезанието, което ще се проведе в Концертната зала на Младежкия дом, ще започне от 9.00 ч. в неделя с изпълненията на първите две възрастови групи на характерни и съвременни танци, а награждаването ще бъде в 12.30 ч. От 13.00 ч. е началото на надпреварата в същите два жанра при трета и четвърта възрастова група, а награждаването на най-добрите е от 17.00 ч. Началото на раздел „Улични танци” е от 17.30 ч., а награждаването - от 18.30 ч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна