Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР разпространи фоторобот на детето, чието телце бе намерено край Пасарел

Георги Костов: Овладяна е кризисната ситуация след взрива в склад на ВМЗ

| обновено на 22.03.15 в 11:35
Георги Костов
Снимка: БГНЕС

МВР продължава да събира информация за самоличността на 5-годишното момче, намерено убито в района на село Пасарел до София. В интервю за предаването "Неделя 150" главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че по случая има много версии, но отказа да ги коментира:

Към момента се изготвя рисуван портрет, който ще е с голяма степен на прилика с действителните белези на детето приживе. Той ще бъде разпространен чрез медиите.

Фоторобот на убитото детеГеорги Костов посочи още, че кризисната ситуация след взрива на склад на ВМЗ край Иганово е овладяна:Към момента техническият екип не е влязъл в района  на местопроизшествието и не мисля, че това ще стане в рамките на днешния ден. Днес по-скоро ще изчистим периметъра около самите складове от гледна точка на взривили се и невзривни вещества. Разрушен е складът. Той е временна конструкция, построена и ползвана по определени правила.

Според него, аналогията с предишни взривове е неуместна: Взривът е насочен изключително нагоре. В другите складове е нямало и хипотеза за пострадат. Мислено е дори и да стане авария, тя да остане локално.

Костов отрече да има кратък след взрива: Взривът си е насочен нагоре и настрани не е имало взривни вълни.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна