Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: В бюджета има с 820 млн. лв повече, отколкото миналата година по същото време

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Досега приходите в бюджета са с 820 млн. лв. повече от същия период на миналата година. Това се дължи на активната и постоянна борба с контрабандата, заявява министър-председателят Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда.

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че повечето приходи на пръв поглед са доста пари, но също така припомни, че трябва да се пълни дупка от 2,5 млрд. лева.

На 30% сме си свършили работата, каза той. Горанов докладва и за трите транша от емисията външен дълг и даде становище, че финансовите операции са много успешни, което се оценявало положително от пазара.

Той и екипът му са лично поздравени от Борисов, който констатира, че с приетия от парламента Закон за синдиците в КТБ се отговаря на законното бавене в съда на обявяването на банката във фалит. Двама като начало, след четири дни още един, каза премиерът. По темата за енергетиката и последните законодателни промени Борисов информира, че към екипа на министър Теменужка Петкова е прикрепен и екип от ДАНС.

НЕК трябва да печели. Може една стотинка да е, но това да се губи всеки месец и да се трупат милиарди е абсурд, каза премиерът Борисов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна