Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за прожекцията на "Летящият холандец" от Ковънт Гардън

На 1-ви, 4-ти и 5-и април предстоят прожекциите на операта „Летящият холандец“ от Вагнер от кино сезона на кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“. В кината "Арена" в София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и Смолян имаме възможност да видим великолепния спектакъл на Тим Албъри под диригентството на Андрис Нелсонс. В главните роли ще пеят Брин Терфел, Адриане Пиечонка и Питър Роуз.

„Летящият Холандец“ е първият шедьовър на Вагнер, който поставя на сцена въпросите за грехопадението и изкуплението. Теми, които впоследствие стават централни за цялото творчество на композитора. Операта пресъздава легендата за морския капитан, прокълнат да плава вечно из моретата, освен ако не бъде избавен от непоколебима любов на добра жена. Вагнер изгражда два незабравими характера, които достигат до всички крайности на човешките емоции. Модерната постановка на Тим Албъри е идеална сцена за Брин Терфел (в ролята на Холандеца) и Адриане Пиечонка (в ролята на Сента), за да разкрият страстите и трудностите на героите в търсенето на спасение в един крайно враждебен свят.

Българското национално радио Ви дава шанс да гледате прожекция на операта „Летящият холандец” от Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива". 

Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата на електронната поща castadiva@bnr.bg до 27-и март. Томболата ще бъде изтеглена в изданието на "Каста дива" на 29-и март от 20 до 22 часа по програма "Хоризонт". Печелившите ще могат да ползват билетите във всеки град, в който се осъществяват прожекциите, и в избран от тях ден. 
Пожелаваме Ви късмет!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени