Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Джамбазов: Тръст "Синя България" нямахме за цел да задържим акциите на Тодор Батков

Снимка: БГНЕС

Показателно е, че „Левски“ не се управлява добре от години и ситуацията е такава, че всичко става с мъка в последния момент и когато не можеш да разчиташ на собствени приходи, а трябва да разчиташ на това някой да осигури от някъде някакви пари, нещата стават сложни, каза в интервю за предаването „Преди всички“ Антони Джамбазов от тръст „Синя България“. 

Тодор Батков винаги намира пари, но те се дават като кредит на отбора и стават дължими. Хубаво беше, че УЕФА въведе т.нар. "финансов феърплей" и задължи собствениците на клубове да намалят дълговете към самите тях и това доведе до капитализацията на досегашните дългове към Батков и сега реално намаляха задълженията на отбора, но ако продължава така, те ще се натрупат отново,  заяви още той.

Джамбазов обясни и идеята тръст „Синя България“ за акциите на клуба: Тъй като Батков обяви, че подарява акциите на всеки, които желае да дари сума на равна на техния номинал в клуба, обаче такива желаещи не се намериха или просто са доста малко, ние преценихме, че причината може да е в това, че хората нямат доверие на Батков и затова предложихме да прехвърли акциите на тръст „Синя България“ и ние да продължим неговата кампания. Ние нямахме за цел да задържим акциите му.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени