Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит Великден

БНР Новини
„Марица-изток“ 3 – топлоелектрическа централа
Снимка: БГНЕС

Тези дни стана официално ясно, че Тецовете от комплекса „Марица-изток“ са ни ограбвали с по 100 млн. лв. годишно. А когато не работят и с повече. Повтарям, официални данни. Виновни няма. Освен ние, защото търпим виновни да няма.
Пак от това време са и подарените, и както излиза, в никакъв случай за лична сметка, златодобивни рудници у нас, четвъртата по големина манганова мина в света, националният авиопревозвач, печеливши банки и търговски дружества и т.н. и т.н. Виновни няма. Освен ние. После други правителства доподариха, в никакъв случай за лична сметка, останалото.
Днешните управляващи пък са горди, че няма да плащаме за ток когато той не се произвежда. И тук, значи сме уникални в икономическата реалност. Та, в светлината на великденските празници настъпвала добротата. Българите сме добри, когато против всякаква стопанска логика цените на трапезата ни, именно през тези дни скачат. Плащаме за химизирани вносни ментета и добруваме. Когато по на юг се опитват да ни изтупат с несрещания във финансовата реалност предварителен данък, защото сме българи. Но плащаме, търчим по гръцко и добруваме.
А именно сега е времето, и то на реципрочен принцип да въведем и ние предварителен данък за гръцките банки, търговските вериги, комуникационни дружества и хиляди фирми, опериращи у нас. Защото, да не се лъжем, те са тук за да изнасят нашите пари.
Но управляващите мълчат. Защото сме добри и добруваме, като тъпчем торбите на недобрите. А политическата класа може да мълчи и поради нещо друго.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна