Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Ризов с 16-то място на Световната купа в Корея

Антон Ризов с 16-то място на Световната купа в Корея

Антон Ризов завърши на 16-о място в дисциплината 10 метра пушка на Световната купа по спортна стрелба в Чануон (Република Корея).Само 2.6 точки не достигнаха на българинът да намери място във финала, който записа сбор 623.4 точки, а последния с осми резултат от 626.0 точки влезе Миленко Себич (Сърбия).

Титлата спечели унгарецът Петер Шиби. Той беше едва пети в квалификациите, но lcl финала и събра 208.2 точки, след като изпревари драматично с последните два изстрела от директната елиминация световния шампион и победител от пресявките и  Хаоран Ян (Китай), който завърши втори с 206.7 точки.В решаващата престрелка за златото унгарецът постигна 10.9 и 10.8, а Ян направи само 9.4 и 10.5 и това се оказа решаващо. С успеха Шиби си осигури квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина.Трети завърши олимпийският първенец от Атина 2004 Кинан Чжу (Китай).

В средата на квалификациите на 25 метра пистолет за жени Антоанета Бонева е трета след прецизната стрелба с 294 точки, а Мария Гроздава заема 30-а позиция с 287 точки. Втората част от пресявките в дисциплината - бърза стрелба, е утре, когато е и финалът. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени