Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хановер" с 12-ти мач без победа в Бундеслигата

"Хановер" вече е без победа в 12 мача след 1:1 срещу "Херта"
Снимка: БГНЕС

Серията на "Хановер" без победа в германското първенство продължава вече 12 мача с равенството 1:1 като домакин на "Херта" Берлин в първа среща от 28-ия кръг. Така "зелено-черните" не могат да се похвалят с пълен успех от началото на 2015-а година. Равенството ги оставя на 14-то място с 29 точки, на 4 от "Хамбургер", който заема мястото за плейофа за оцеляване. Берлинчани пък са шест поредни мача без поражение под ръководството на унгареца Пал Дардай и се намират на 11-то място с 33 точки.

Мачът не предполагаше много голове и очакванията се сбъднаха, след като преди почивката двата отбора отправиха общо два удара към вратите. В 75-та минута "Хановер" поведе в резултата с гол на Кристиан Шулц. Германският национал се разписа от близко разстояние, след като топката беше центрирана от корнер, а в наказателното поле се получи разбъркване. Но швейцарецът Валентин Щокер отне победата на домакините, след като изравни седем минути преди края.

Въпреки негативната серия, след срещата президентът на клуба Мартин Кинд заяви, че гласува доверие на треньора Тайфун Коркут и не се притеснява от
евентуално изпадане във втора дивизия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени