Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" не допуснаха в сградата Савин Попов

Терем "Флотски арсенал"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращите работници от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" не допуснаха в сградата на завода Савин Попов, назначен за управител на дружеството. Работниците настояват на поста си да остане досегашният управител Георги Стойков, тъй като под негово управление получават заплатите си и "Флотски арсенал" е на печалба. Савин Попов каза, че има заповед за назначение и ще изчака вписването си като нов управител. Той увери работниците, че ще продължи политиката за сключване на успешни договори за ремонт на кораби. Попов коментира и политика на Европейския съюз за санкциите срещу Русия, която ще възпрепятства ремонт на руски военни кораби:  

Не е от значение какъв е корабособственикът - германец, руснак, грък, въпросът е да носи кораби, които да носят пари.

Да. Ама Европа не иска Русия.

Ами ние сме в Европа, нали, трябва да се определим към кого ще бъдем. Ако от мен зависи бих спрял един такъв кораб. Пак казвам, печалбата не е огромна от тези кораби, но дава сигурност на хората, защото срокът за ремонт на тези кораби е много дълъг.

На въпрос как би работил обаче в такава ситуация, когато хората действително са настръхнали и не искат нов човек, Попов коментира:

Откровено ли трябва да отговоря? Не мисля, че можем да говорим за хората. Говорим за една група от хора, които може би се чувстват застрашени, не мога да коментирам по какви причини. Не знам дали бяха триста. Все пак останалите триста къде са, попита Савин Попов.

Следобед работниците, несъгласни с неговото назначение, ще блокират Аспаруховия мост във Варна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна