Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събират Роналди и Меси в един отбор

Лионел Меси и Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

УЕФА планира да организира Мач на звездите, като този в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, който се радва на огромна популярност, съобщава испанският вестник „Ел Мундо Депортиво“ .

Според информацията, УЕФА е получила предложение за това от голяма международна маркетингова компания, която организира Мача на звездите в НБА. Отбелязва се, че се планира във футболния му аналог да играят два отбора - на Севера и Юга.

В състава на Севера може да участват футболисти от немската Бундеслига, Премиършип и руското първенство, а за Юга - от испанската Примера и италианската Серия А.

По този начин Лео Меси и Кристиано Роналдо може за първи път да играят в един отбор. Първият мач трябва да се състои през 2017 г. В интернет пространството се появиха и евентуалните състави на подобен „Мач на звездите“:

Отбор на Севера: Мануел Нойер, Джон Тери, Матс Хумелс, Давид Алаба, Ариен Робен, Анхел Ди Мария, Давид Силва, Марко Ройс, Алексис Санчес, Еден Азар, Серхио Агуеро

Отбор на Юга: Джанлуиджи Буфон, Данило, Серхио Рамос, Жерар Пике, Тиаго Силва, Коке, Пол Погба, Неймар, Лионел Меси, Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени