Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенчо Тенев: Все още няма яснота кой е виновен за катастрофата между тролея и автобуса

Основната част от пътно-транспортните произшествия в София са от неспазване на дистанция

Снимка: БГНЕС

Все още няма яснота кой е виновен за тежката катастрофа на тролей и автобус на бул. "Шипченски проход". И двамата водачи твърдят, че са влезнали в кръстовището на зелен сигнал. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Извършват се процесуално-следствени действия, тъй като има пътници със средни телесни повреди, обясни Тенев и обясни, че има начин да бъде установено кой от водачите е пресякъл кръстовището на червено.

В останалите две катастрофи, този път с участието на трамваи, няма пострадали. В единия случай автомобил е препречил пътя на трамвая, а в другия контейнеровоз за смет е пречил на мотрисата да премине.

Статистиката, спрямо миналата година, може да се каже, че е идентична като период. Леките произшествията от началото на годината до настоящия момент са 857. За миналата година са 859.

Главно мъже, но все по-често и жени, на възраст между 20 и 29 години най-често карат пияни в София са установили служителите на КАТ при нощните проверки.

Двата светофара в участъка от Цариградско шосе, чийто ремонт предстои, са оборудвани с бутони за ръчно управление. Създадена е и организация, за да могат големите потоци автомобили по-лесно да напуснат града в навечерието на т.нар. "майски празници" и да се върнат след края им. 

Основната част от пътно-транспортните произшествия в София са от неспазване на дистанция. Това означава, че хората си отвличат вниманието и не следят особено добре пътната обстановка.

Интервюто на Николай Христов с Тенчо Тенев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна