Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ (София) победи „Ботев“ (Пловдив)

"А" група
Снимка: Архив

„Локомотив“ (София) победи „Ботев“ (Пловдив) с 1:0 в мач от 27 –мия кръг на „А“ футболната ни група – първа шестица. Единственият гол в двубоя отбеляза Емил Гъргоров в 60-ата минута.

„Локомотив“ (София) остава втори в класирането с актив от 50 точки, като тимът се доближи на 5 от лидера „Лудогорец“. „Ботев“ (Пловдив) е на шестото място с 39 точки.

Петър Пенчев - старши треньор на „Ботев“ (Пловдив):

Ние няма от какво да се срамуваме. Но този терен трудно се създават положения, който вкара гол, печели. Ние контролирахме играта и търсехме гол. Не сме мислили да играем дефанзивно, това е стил. След тази загуба изоставаме чувствително, но до края ще играем на същото ниво, дори на по-добро. Ще играем за играта.

Димитър Васев - старши треньор на „Локомотив“ (София):

Труден мач, не сме очаквали, че ще бъде лек. Знаем отбора на Ботев - добър отбор, с добри футболисти. Знаехме и за терена и правехме тактика и за игра, и за терена. Не започнахме добре мача, един такъв терен предполага повече единоборства. Не мисля за това второ място. Самите футболисти си поставят цели, а те имат възможности. Мисля, че до последния мач ще има напрежение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна