Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формулата на Любо Пенев: Работа, работа и победи

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Работа, работа и пак работа. И победи. Това е формулата за излизане от криза на завърналия се на поста старши треньор в ЦСКА Любослав Пенев.

То е простичко: за да излезеш от криза, трябва да побеждаваш. Остават пет финала, момчетата трябва да слушат, да мислят, времето ни е много късо и предстои доста сериозна работа, каза Пенев по време на официалното си представяне като старши треньор на ЦСКА. 



Договорът на Любослав Пенев е до края на сезона, а през лятото предстоят нови разговори за евентуално продължаване на сътрудничеството.

Любо е дошъл да помогне, каза един от главните акционери Милко Георгиев. Все още заемащият длъжността изпълнителен директор Александър Тодоров се надява с Любо Пенев ЦСКА да прекрати негативната серия. Надявам се в лицето на Любо Пенев да обърнем негативната серия и да завършим подобаващо шампионата. Договорът е до края на сезона. Благодаря на Любо, че се съгласи да помогне в този тежък момент и срещу символично възнаграждение да завърши шампионата, каза Тодоров.

В щаба на Любо Пенев влизат познатите лица Радослав Здравков, кондиционен треньор Давид Родригес, треньор на вратарите Йордан Йорданов, както и новото име - Методи Деянов, който ще бъде помощник треньор.

Не забравяйте, че аз съм израснал в този клуб. Тук съм започнал. Отборът е в криза, клубът се намира в тежка ситуация. Всички заедно трябва да си помогнем и да завършим подобаващо и ЦСКА да бъде в Европа. Концентрираме се само върху тези пет мача. Сигурен съм, че в ЦСКА нещата ще се подредят. Проведохме разговор с ръководството и стигнахме до допирни точки, затова сега се връщам, каза Пенев.

Той не пожела да говори за финансови параметри по договора си. Предлагам да не говорим за финансови параметри, защото такива не съществуват. Всички са изненадани, че няма договорки за пари, поради което ще има спекулации. Ще опитаме да направим всичко по нашите сили. Не е нормално и логично ЦСКА да се представя толкова зле.  Момчетата ще бъдат натоварени от тактически естество и по-малко физическо. Аз съм оптимист, че нещата ще се получат. ЦСКА притежава добри футболисти, но въпросът е потенциалът им да се разкрие по време на мачовете. Ако футболистите имат страх, ще им леем куршум. Ще има индивидуални разговори. За да има резултати, трябва да има силен колектив. С това ще започна разговора на първата тренировка", коментира още Любослав Пенев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени