Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Каракачанов: Трябва да падне изцяло банковата и търговската тайна от КТБ

Снимка: БГНЕС

Ако се продължава така, ще фалира и друга банка след КТБ и тогава няма да има пари, с които да се изплатят средствата на вложителите. За да не се случи това, трябва да падне изцяло банковата и търговската тайна от КТБ. Финансовите отношения на банката през годините трябва да бъдат осветлени.

Това каза за „Хоризонт“ в предаването „Нещо повече“ Александър Каракачанов, който е един от гражданите, които стоят зад законопроекта за отмяната на банковата тайна за фалирали банки, включително КТБ, внесен в парламента от Велизар Енчев.

Ние искаме да знаем не само кои са кредитополучателите, но с кои фирми и физически лица тази банка е сключвала договорите. Искаме да знаем кои са политическите лица, които в последните 10 години са имали отношения с банката. Ние трябва да видим финансовите потоци и поставените лица и всичко това да се пусне в интернет. Това е предложението на законопроекта и да може гражданското общество да проследи как се движи разследването. Аз съм сигурен, че много хора ще „изгорят“, ако това се случи – политици – сегашни и бивши, съдии, прокурори. Ние трябва да принудим това Народно събрание да го направи.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна