Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Георги Тодоров: Ако има стройна организация в БЛС, ще можем да върнем доверието на пациентите и лекарите

От днес до 10-и май в Равда се провежда 63-тият редовен отчетно-изборен Събор на Българския лекарски съюз. На него ще бъде избран нов председател, заместник-председатели, главен секретар, председатели на етичната и контролната комисия, както и Управителен съвет. Един от кандидатите за председател на Българския лекарски съюз д-р Георги Тодоров заяви в интервю за предаването „Хоризонт за вас“:

Важно е кой е председател на Българския лекарски съюз, защото Съюзът има сериозни функции в обществото и договаря условията, при които ще работят лечебните заведения, договорните партньори на НЗОК, а както знаете Касата харчи нашите пари, т.е. БЛС има отговорност за това как ще бъдат похарчени нашите пари. 

Ако има стройна организация, ще можем да върнем доверието както на пациентите, така и на лекарите в организацията, която в момента е много сериозно разклатена. Има ли доверие – има медицина, няма ли доверие – няма медицина. БЛС загуби механизмите си колегите да вярват в него и затова, когато загубиш авторитета в обществото или покажеш, че могат да те мачкат от време на време, например с милиардите, отнети към фискалния резерв, тогава ставаш една дъвчица, добави той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна