Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров на косъм от бронз във финала на земя, Албена Златкова – шеста на прескок

Димитър Димитров на косъм от бронз във финала на земя, Албена Златкова – шеста на прескок
Снимка: http://varnaworldcup2015.com

Димитър Димитров се нареди на четвърто място във финала на земя от Световната купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна. Влезлият сред осемте най-добри състезатели по решение на делегатите от Международната федерация българин изигра отлично съчетанието си за което получи оценка от 14.567 точки. Шампион с 14.833 точки стана представителят на Хърватия Томислав Маркович. Втори и трети се наредиха Джеймс Хал (Великобритания) – 14.667 точки и Зига Силк (Чили) – 14.663 точки. Соченият за фаворит Олег Степко (Азербайджан) падна във финалната серия на съчетанието си и завърши осми с резултат от 13.500 точки.

Влязлата с „уайлд карт” във финала на прескок Албена Златкова завърши на 6-то място с оценка от 13.367 точки. Очаквано златото на този уред спечели легендата в женската спортна гимнастика Оксана Чусовитина (Узбекинстан). Участничката в шест Олимпиади беше безапелационна в изпълнението и на двата си прескока и изпревари в подреждането Тежа Белак (Словения) – 14.250 точки и европейската шампионка в моногобоя от последния шампионат на Стария континент Джулия Щейнгрубер (Швейцария). Възпинатичката на българския треньор Золатан Йорданов е с резултат от 14.050 точки.

Златен медалист във финала на кон с гривни е Сирил Томасон (Франция) с оценка от 15.533 точки.

Във финала на вида двойка жени първи са представителките на Беларус Виктория Микнович и Маргарита Барташевич - 28.350 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна