Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва третият Пациентски спортен фестивал "Играй с мен"

Снимка: patients.e-zdravey.com
Днес и утре в зала "София" в Борисовата градина в ще се проведе за трети път Пациентски спортен фестивал "Играй с мен". Той се осъществява с подкрепата на Столичната община, Изпълнителната агенция по трансплантация, Къща за зависимости "Билани", Федерацията по бадмингтон, Националната асоциация на децата и младежите с диабет, с участието на трансплантирани пациенти, оперирани, пациенти с диабет, сърдечносъдови заболявания, наркозависими, пациенти с хронични заболявания, с двигателни увреждания.

Очакваме около 70 участника. Те са най-различни възрасти. Най-малкият участник е 11-годишно момче с чернодробна трансплантация от Разград. Имаме и участник над 70 години, каза в предаването "Преди всички" Пенка Георгиева председател на Сдружение пациентски организации "Заедно с теб".

Знаете, че през последните години има напрежение между лекари и пациенти. Мисля, че тези пациенти, които идват на игрите, са изключително доволни от лекарите си. С този фестивал и с участието си те искат да им кажат "Благодаря", каза още Пенка Георгиева.

Повече за форума можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна