Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руслан Стефанов: Би трябвало прокуратурата да е запозната с данните от списъците в КТБ

Снимка: БГНЕС

След разпространения списък с гостите на банкера Цветан Василев основният въпрос остава за ролята на държавните контролни институции в аферата КТБ. Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията по повод информацията за списъка с имена на лица, които са посещавали Василев преди фалита на КТБ, и допълни:

Има вероятност списъкът с имената да бъде верен, но прокуратурата трябва да повдигне в някаква степен "завесата" и да оповести докъде е стигнало разследването по случая. Би следвало всички тези данни да се намират в прокуратурата или, ако ги няма, да разберем как те могат да се използват. Това може да бъде много добър инструмент за разследване, за да разберем как хората, които се намират в тези списъци, се отнасят към казуса КТБ и дали има конфликт на интереси.


Освен присъствието на политици прави впечатление, че в списъците има много представители на медиите, заяви Стефанов и допълни: Съмненията, че това е добре подготвена манипулация, е налице, защото, след като се знае, че някой записва срещите, логично е най-важните срещи да не са се записвали. Би трябвало разследващите органи да разполагат с всичката налична информация по случая и да могат да потвърдят дали списъците са верни.


Цялото интервю на Силвия Великова с Руслан Стефанов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени