Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Константин Симеонов: Възможно е Делян Пеевски да е пуснал входящите дневници на КТБ

Йордан Цонев излъга, че не се е срещал с Цветан Василев и списъците го доказаха

| обновено на 15.05.15 в 11:59
Снимка: БГНЕС

Както шефът на БНБ Иван Искров е излъгал, че не е имал извънслужебни отношения с Цветан Василев и запис доказа обратното, така и твърденията на депутата от ДПС Йордан Цонев, че не се е срещал с банкера, се оказаха неверни, което го доказа списъкът от входящите дневници на КТБ. Интервюто на Цонев, в което той е отричал да се е срещал с банкера, може да е повод за появата на списъците. Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" адвокатът на банкера Цветан Василев Константин Симеонов. Той изрази съжаление, че не е имал възможността той самият да пусне в в публичното пространство тези тетрадки и каза, че е възможно Делян Пеевски да е пуснал списъците:
 

Нямам идея дали тези входящи дневници да са в прокуратурата. Аз не виждам нищо срамно и незаконно някой да се е срещал с Цветан Василев. Но след като банката стана под специален надзор, всички започнаха да бягат от връзките си с него като че ли той е болен от чума.

Симеонов беше категоричен, че и за него е била изненада появата на списъците и заяви, че не Василев ги е пуснал и обясни: Твърденията, че фирми на Делян Пеевски и фирми, свързани с ДПС, нямат нищо общо с КТБ, не са верни, защото кредитите, отпускани на тези фирми, са на стойност повече от 0,5 милиарда. Интересно е как г-н Пеевски е останал без задължения към КТБ, получил е рефинансиране от Българската банка за развитие и е направил цесии на фирми през октомври 2014 година и всичко това е в прокуратурата.

Той предупреди хората да казват истината и се надява всичко, свързано с КТБ, да излезе наяве: Ние ще се стараем да изобличаваме всички хора, които по отношение на Цветан Василев и КТБ лъжат. Делян Пеевски е знаел, че така ще се случат нещата, за да не присъства неговото име в списъците. Той е бил предупреден. Премиерът говореше за цесиите, които се включиха миналата година, включително и на министри от сегашното правителство и близки до него хора. Говореше се за цесиите като за мръсна дума, промени се законът, но цесиите, които са направили фирмите около Делян Пеевски, не се коментират, а става дума за около 100 млн.

Интервюто на Силвия Великова с Константин Симеонов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени