Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български свещеник отслужи молебен за мир в Крива паланка

Снимка: БГНЕС

Български свещеник отслужи молебен за мир в македонския манастир "Св. Йоаким Осоговски" в Крива паланка. Към службата се присъединиха миряни от Скопие, дошли в манастира, за да запалят свещ за здраве. 

Молебенът беше организиран от сдруженията "Приятели на Русия и православния свят" и "Български народен събор" и трябваше да се състои днес на междинната граница между Македония и България при пунктовете Гюешево и Деве баир. Заради липса на позволение за осъществяването на подобно събитие организаторите го изместиха в манастира в Македония.

Молебенът е за запазване суверенитета и целостта на Македония, България и Балканите, посочи Атанас Стефанов, един от организаторите.

Помолих се за мир. Това е най-важното. Както казва Иисус Христос Господ "Търсете мира и всичко останало ще ви се даде в царството Божие". И ние като християни и вярващи люде, човеци търсим молитвата преди всичко, вярата в Бога и надеждата и любовта към Бога. Ние се молихме за мир, не за война - за мир, каза отец Стоян от Пловдивската духовна околия.

Към службата се присъединиха и миряни от Скопие, дошли в манастира, за да запалят свещ за здраве.

За мир значи и малите, и големите да могат да живеят заедно, без разлика на националност, без разлика на верата. Да се помолиме да има мир, посочи една от присъстващите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна