Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сезират главния прокурор за незаконни адресни регистрации в Несебър

Лиляна Павлова
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и други политически сили са изпратили на главния прокурор сигнал за извършени от началото на 2015 г. незаконни адресни регистрации на физически лица в Несебър. В становището те са изразили притесненията си, че извършените неправомерни действия и актове вече са опорочили сериозно предстоящите местни избори на есен. 

Работници и служители във фирми от Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас са били заставяни да подават документи за адресни регистрации в общината, без реално да живеят в нея. В сигнала са посочени и данни от конкретните общини.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова също отбеляза, че е регистрирана активност по отношение смяната на настоящия адрес в редица райони на страната:

Факт е, че имаме увеличение,  имаме сериозна активност и още веднъж искам обаче да подчертая, че това е ангажимент и отговорност на кмета или съответно кметството по местоживеене да организира, да пререгистрира и регистрира по постоянен и настоящ адрес гражданите, които имат това желание. Така че ние направихме извадка за абсолютно всички области,  съответно там, където ни се видя, че са най-високи тези флуктуации в регистрацията, показахме конкретни данни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени