Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сеп Блатер остава начело на ФИФА

| обновено на 29.05.15 в 20:49
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сеп Блатер остава начело на футболната федерация ФИФА, след като единственият му конкурент за поста -  йорданският принц Али бин ал-Хюсеин, се оттегли от надпреварата.

Преди това при гласуването Блатер получи 133 гласа, които не бяха достатъчни да бъде избран на първи тур на вота. Принц Али събра 73 гласа. 

В речта си след като стана ясно, че печели пети поред мендат, Блатер каза:
 
Обичам работата си. Не съм перфектен. Никой не е, но  съм сигурен, че ще свършим добра работа заедно. Благодаря ви много за доверието. Заедно ще продължим!

В изказване преди началото  на гласуването Сеп Блатер заяви, че поема отговорността на скандала, който се разрази през последните дни, но посочи, че би искал да възроди футболната централа:

Няма нужда от революция, но еволюцията винаги е необходима.  Смятат ме за отговорен за бурята. Добре, ще поема тази отговорност. Искам отново да тръгна по пътя, за да може в края на моя мандат да представя една солидна ФИФА, ФИФА, което е излязла от бурята и която е силна.

Конкурентът на Блатер принц Али бин ал-Хюсеин обеща прозрачност и възстановяване на уважението към футболната централа, ако бъде избран на поста:

Промяната не е събитие, а процес. Не става дума за  извършването на грешни действия, а след това да искаме те да бъдат заличени. Нашият път към бъдещето трябва да бъде ръководен от създаването на култура, която засилва прозрачността и поемането на отговорност.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна