Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Пайташев: Преизбирането на Сеп Блатер за шеф на футболната федерация ФИФА беше очаквано

Преизбирането на Сеп Блатер за шеф на футболната федерация ФИФА беше очаквано, каза в интервю за предаването „Събота 150“ журналистът Румен Пайташев.


Корупционният скандал, който се случи в навечерието на редовния изборен конгрес на ФИФА, безспорно се отрази и на гласуването на делегатите,  и на цялата атмосфера около конгреса. Въпросът сега е кой излезе краен победител – дали Блатер, или опозицията, посочи още той.

За мен е смущаващо твърде тенденциозното и демонстративно арестуване на тези високопоставени служители на ФИФА  в самото навечерие на изборния конгрес. Това, както и да се погледне, е пряка атака против президента на ФИФА – Блатер. Арестуването на тези служители крие доста въпроси. Дали тези хора точно в този момент трябваше да бъдат арестувани? Точно сега ли се разкри, че те ще бъдат подведени под отговорност. Предстои разследване, знае се, че всеки е невинен до доказване на противното, но  изникват и други въпроси – дали те, в своето време са вършили тези неща и до колко някои други хора не са подведени под отговорност като бившия президент на бразилската конфедерация Рикардо Тейшейра, който също беше обвинен в получаването на подкупи, тук е и кандидатът за президентския пост на ФИФА Мохамед Бин Хамам, Джак Уорнър. Блатер се освободи от част от тези хора и изведнъж, точно в навечерието на изборния конгрес беше тази демонстрация с техния арест, коментира още той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна