Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военнослужещите остават без фирма-доставчик за храна

Снимка: БГНЕС

Чиновническо забавяне остава военнослужещите без храна. Договорът с фирмата-доставчик изтича днес, каза за "Хоризонт" Ивайло Пандов, собственик на фирмата. От Министреството на отбраната признават за забавянето.

Освен изтичащият договор, вече шест месеца дирекцията, която провежда обществените поръчки в армията, не е стартирала нова процедура, казва собственикът на фирмата Ивайло Пандов.

Просто, те все още се чудят на кое лоби да угодят, било частно, било държавно лоби и поради тая причина са безотговорни и не ги интересуват нашите крайни клиенти - войниците в българската армия. 

Подозирате ли корупционни практики заради това нещо?

Най-вероятно. За да може един човек да не си върши работата някой му плаща да не си върши работата

Ивайло Пандов казва, че заради създалата се ситуация военните поделения сами си събират офертите и се чудели как да се изхранват. За да не стане проблемът голям, от фирмата-доставчик предлагат министерството да сключи анекс за обслужване поне за периода, в който дирекцията провежда конкурса. От Министерството на отбраната признават забавянето и обясняват, че скоро ще има обявена обществена поръчка, без да се ангажират със срокове. До окончателното решаване на казуса военните ще има какво да ядат, казва подполковник Георги Георгиев от Дирекция "Логистика".

Имащите право на безплатна храна, военнослужещи и цивилни служители, а те са тези, които дават дежурства и участват в политзанятията, учения и тренировки, се изплащаше левовата равностойност на полагащата им се храна. Сега ще постъпим по същия начин, а при участия в големи занятия и учения на полигоните ще им се осигури храна чрез столовете срещу заплащане.

Чуъте разговора на репортера Добромир Видев с Ивайло Пандов в звуковия файл.

Плоковник Христофор Агопян, началник на отдел на дирекция "Инвестиции в отбраната" обеща, че въпросът ще бъде решен скоро. Подробностите - в звуковия файл.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна