Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама украински войници загинаха при сблъсъци в Югоизточна Украйна

Конфронтациите продължават на фона на протести на жителите на град Донецк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама украински войници са били убити през изминалото денонощие при сблъсъци с проруски сепаратисти в Югоизточна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на губернатора на Луганска област Генадий Москал.

Съобщението бе направено ден след протестите на близо 300 жители на град Донецк срещу продължаващото насилие в района. Протестиращите призовават за край на сблъсъците:

Не мразя никого. Не ме интересува дали е украинец, татар, руснак, няма значение. Това е човешко същество, коментира протестираща.

Други демонстранти изразяват съжалението си, че са гласували за сепаратистите в подкрепа на независимостта на Донецка област миналата година:

Хората загубиха. И сега всички съжаляват. Защото ни предадоха, просто ни предадоха. Това е. Никой не го е грижа за нас, никой не ни вижда, никой не ни чува, никой не ни разбира.

Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република Александър Захарченко отхвърли твърденията на протестиращите и заяви, че боевете за запазване на независимостта ще продължат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна