Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

One Design Week и тази година е в Пловдив

Открива се на 19 юни, петък

Седмото издание на Mеждународния фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week 2015, който се провежда в Пловдив между 19 и 28 юни, ще представи различни области от съвременния дизайн под мотото "Digital One". 

В рамките на фестивала са включени: 24 изложби в основната, съпътстващата и детската програма; международен професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна от цял свят, най-мащабния 3D интерактивен мапинг, правен досега в България; 11 работилници в детската програма; 6 специализирани презентации на български и чуждестранни артисти; 8 мултидисциплинарни дизайн работилници; дизайн обиколки в Капана; два дизайн конкурса, филмови прожекции; базар с участието на 40 български дизайнери и много други инициативи и събития, включително и партита в култови за Пловдив сгради, които са трансформирани за съвременни културни събития. 

Рене Беекман от Холандия е куратор на основната изложба "Being Post-Digital", която разказва за напълно дигиталния ни свят и представя работата на 20 автори от 8 различни държави, които творят през погледа на тази постдигитална ситуация. Освен това в Пловдив ще бъде представен и най-мащабният 3Д мапинг, правен в България в рамките на проекта "Конектор".

Още за концепцията, събитията и новите-стари пространства на Пловдив чуйте от Адриана Димитрова от творческия екип на събитието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна