Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КАТ призова да се кара внимателно по "Цариградско шосе"

Снимка: БГНЕС

КАТ- София призова шофьорите да бъдат внимателни, особено в участъци, които в момента се ремонтират по "Цариградско шосе". За последните два дни са станали две тежки катастрофи.

Преди ден моторист се удари челно в лек автомобил и пострада, а снощи пак в ремонтирания участък на "Цариградско шосе" две коли се блъснаха. Заради това е направена и инспекция на маркировката в района на ремонтите. Резултатите от нея показали, че проблем със знаците няма.

Началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев смята, че проблемът е във високата скорост:
Констатираме известни нарушения и то от страна на водачите. Просто несъобразителността на водачите и невниманието води до тези тежки ПТП. Влизат от една лента, карат с висока скорост, от еднопосочна лента влизат в двупосочна лента и от там идва целият проблем, не успяват да намалят скоростта на автомобила и се удрят в насрещния идващ автомобил, който се движи по двупосочното платно.

От КАТ - Пътна полиция обясниха, че заради зачестилите инциденти патрулен автомобил ще се движи в района постоянно. Тясната пътна лента за момента не позволява на място да има спряла полицейска кола, чийто вид да респектира водачите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна