Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Никифоров:

АБВ би подкрепила инициативи на БСП, ако те са справедливи и съответстват на левия профил

Снимка: БГНЕС

С подкрепата си за БСП АБВ иска да изясни конституционността на договора с международните банки за посредничество при емитирането на външния дълг. И друг път партията на Георги Първанов би подкрепила инициативи на БСП, ако те са справедливи и съответстват на левия профил.

Това каза за "Хоризонт“ в предаването "Нещо повече“ Лъчезар Никифоров от АБВ във връзка с подкрепата на партията за БСП за събирането на необходимите подписи, за да бъде атакувано в Конституционния съд ратифицирането на договора с международни банки за посредничество при емитирането на външния дълг от 16 млрд. лева. Под жалбата на левицата са се подписали необходимите за сезиране 48 представители:

Осем депутати от нашата парламентарна група подкрепиха искането. След като искането беше отправено, то беше разгледано от нашия Национален политически съвет и беше решено да подкрепим искането, за да се установи конституционността на съответния Закон за ратификация. Това е искане за законосъобразност. По този начин искахме да изчистим всички недоразумения относно това – считаме ли за законосъобразно, или не ратифицирането. 

Възможността АБВ да се слее с БСП не съществува в близко бъдеще, категоричен беше Никифоров и допълни, че 100% мажоритарен вот е неразумно решение.

Цялото интервю  чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна