Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2014": Интервю с цигуларката Слава Атанасова

Слава Атанасова
Снимка: Стефан Марков/БулФото


Наградата за дебют в националната анкета "Музикант на годината 2014" спечели дванайсетокласничката в НМУ "Любомир Пипков" - София - Слава Анатасова. Тя е възпитаничка на Милена Вълева, а в края на лятото заминава да учи във Висшето музикално училище Фолкванг в Есен, в класа на проф. Минчо Минчев.

Младата цигуларка вече има колекция от награди на престижни конкурси като "Светослав Обретенов" - Провадия, "Млади виртуози" - София, "Емил Камиларов" - София и др. 


През 2013 г. е наградена с Грамота за творчески постижения в областта на музикалното изкуство от Министерството на културата. През същата година става стипендиант и на Фондация „Йордан Камджалов”.

Чуйте интервюто със Слава, в което тя разказва за музикантското семейство, в което е израснала, за удоволствието да бъде солист на голям оркестър и за новата си цигулка, предоставена от амстердамския лютиер Риц Ивата след конкурса "Vitam Inspirare".

Във втория звуков файл е изпълнението на Слава Атанасова и Мила Михова в галаконцерта "Музикант на годината 2014" на 9 май в зала "България".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна