Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои 4-ти кръг от Time Attack на гръцката писта “Серес”

Снимка: РАДИО ВИДИН

Битките в автомобилното състезание Time Attack продължават с 4-тия кръг за сезон 2015. Домакин на надпреварата в петък (3 юли) ще бъде гръцката писта в Серес, а очакванията са още повече емоции и интересни моменти на асфалта.

Над 30 участници от България, Молдова и Гърция са заявили участие. Сред тях са и победителите от първите три кръга Ангел Григорчев с Renault Clio, Деян Пешев с Honda Civic и Владислав Димитров с Porsche 911 GT3. В Серес ще кара и шампионът за миналата година Борислав Петров с VW Golf, въпреки че след 3-ият кръг от шампионата, той получи повреда едновременно в двигателя и скоростната кутия и деференциала на неговата кола, но щетеите вече са възстановени.

Очакваме едно много трудно и много интересно състезание. Прогнозите за петък са, че ще вали дъжд и в същото време ще бъде много топло. Със сигурно ще има много интересни обрати. Очакваме страхотни битки и борба за победата от няколко участника, а не както беше в Румъния - между българи и румънци. Молдовецът Максим Маковей ще кара с доста по-подходяща кола за писта. Очакваме да се включи в битката, както и някои от гърците. От нашите пилоти Владислав Димитров и Ангел Григорчев са с най-големи шансове, но при всички положение е невъзможно да се прогнозира какво ще се случи, заяви организаторът на състезанието Искрен Иванов.

Молдовецът Максим Маковей не пропуска старт на Time Attack този сезон, но за състезанието в Серес ще кара Porsche 911 Turbo, а не както досега Porsche Panamera. Много се очаква и от четиримата гърци, заявили участие. Стефанов Папазиос със Scoda Octavia, Аксилеас Адамитис с атмосферна Honda S2000, Лампрос Гавана с Honda S2000 компресор и Симон Хаципантелис с Westfield Mega S.

Стартът в Гърция ще бъде последен преди лятната пауза, което е гаранция за много интересни моменти. Битката за първото място ще продължи през втората половина на годината, когато борбата за първото място вероятно ще бъде още по-завързана.

Time Attack е шампионат, в който всеки един човек с нормалната си кола, с която ходи на работа например, може да дойде и да вземе участие в него. Това е основната ни идея. Всеки, който има нужда от адреналин, нека дойде на да го получи на пистата, а не на улицата, обявиха организаторите.

Официалният призив пък е: Да помислим за невинните…шофирай разумно на пътя, ела и покажи уменията си на пистата!!!”.

Надпреварата в Серес идва само дни след трагичния инцидент на Рали Твърдица, при който загина Тодор Славов. Преди състезанието в петък пилоти и организатори ще почетат паметта му с минута мълчание. Цялото автомобилно семейство скърби, ще караме и заради него, зарекоха се участниците. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени