Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Полиция и общинари проверяват за незаконни ромски постройки в столицата - водещо заглавие за "Преса". По време на проверка вчера в район "Красна поляна" са открити 20 нерегламентирани къщи.
1300 свободни места в центровете за бежанци, съобщава "Дума". От началото на годината 6000 души са подали молби за бежански статут, очаква се до края на 2015-а броят им да достигне 13 хиляди.
Между 20 и 30 хил. евро плащала групировката "Ислямска държава" на българската паспортна мафия за европейски паспорт на джихадисти, пише "Труд" като цитира германския "Ди Велт". Изданието се позовава на германски шпионин, избягал от плен при джихадистите. От Министерството на правосъдието заявяват пред "Труд", че връщат араби, които искат наши паспорти, но не знаят български език.
Единният Персонален идентификационен код за електронните услуги на Националната агенция по приходите да се използва и в останалите служби на държавната администрация. Това предвижда проект на Вътрешното и финансовото министерство. "Стандарт" информира, че вече е започнало и обучение на кадри, които да отговарят на изискванията за предстоящата административна реформа.
Все повече българи стават донори - отчита "Монитор". От 36 трансплантации от началото на годината, най-многобройни са бъбречните, следвани от чернодробните и сърдечните. През есента в София ще бъде открит паметник на донорството, допълва всекидневникът.
"Руснаците се върнаха по Черноморието", пише на първа страница "24 часа". Вестникът цитира директора на Института за анализи и оценка в туризма, според когото се очакват около 450-500 хил. руски летовници, колкото са били и през 2011 г. 
С над 5 млн. декара са се увеличили обработваемите площи в България, след присъединяването ни към Европейския съюз - статия на "Телеграф". Сред основните проблем на земеделието ни остава разпокъсаността на земята, което пречи за създаване на стопанства, се уточнява в публикацията.
Сред основните теми в днешните издания е решението за създаване на зоополиция у нас от есента. Около 60 души във Вътрешното министерство ще бъдат обучени за разкриването на престъпления срещу животни, информира "Новинар". През миналата година са регистрирани 181 такива случаи, от които са разкрити едва 35.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени