Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Стайков: Докладът за КТБ е непълен и изкривен

Снимка: БГНЕС

Седем въпроса, останали без отговор в доклада на парламентарната комисия за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ), задават в писмо до премиера Бойко Борисов от „Протестна мрежа“. Според тях докладът на Временната комисия за КТБ е непълен и изкривен.

Това е институционален прочит и не казва цялата истина, каза в предаването „Преди всички“ Николай Стайков от „Протестна мрежа“.

Той попита и защо не се говори за участието на медиите в цялата афера:

Това си беше класическа медийна атака, която трябваше да предизвика паника. И тя успя да предизвика паника. Имаше и действия на прокуратурата. Нищо от това няма да видите в доклада. Не беше разпитан нито един журналист, а има професионално направени разследвания.

Николай Стайков посочи, че двата основни въпроса, на които искат отговор от Бойко Борисов, са защо парламентарната комисия не е искала отговори от прокуратурата и има ли връзка между нежеланието на прокуратурата да се самосезира по случая КТБ с половинчатата позиция на ГЕРБ и лично на премиера по отношение на промените в съдебната система, в частта за прокуратурата.

Цялото интервю с Николай Стайков можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна