Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Гърбев: Излизането на свободния енергиен пазар е кошмар

Виктор Гърбев от сайта energienpazar.bg е първият клиент, решил да смени доставчика си на ток. След като се уверил, че е платил сметката си за ток, тъй като, ако не се е издължил, ще му откажат прехвърляне към нов доставчик, той решава да излезе на свободния пазар.
 

Причината да го направи е желанието му да опише подробно стъпките и проблемите, които ще срещне. Иска да изготви препоръки за тяхното отстраняване, така че отговорните компании и институции да имат възможност да променят и улеснят процедурата.

Към днешна дата Виктор Гърбев е в очакване на първата си сметка за ток, след като излезе на свободния пазар. В предаването "Преди всички" той съобщи, че за месец юли сметката за електричество е с около 10 лева по-малка спрямо тази от юни:

За съжаление това ще е само за юли месец. След последното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране на практика от следващия месец аз вече ще плащам повече. Знаете, че повишиха цена "задължение за обществото". Аз също съм задължен да я плащам. Порадвах се на свободата един месец.

По думите на Виктор Гърбев излизането на свободния енергиен пазар е кошмар.

Разговорът с Виктор Гърбев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна