Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цакалотос: Остават дребни детайли за доуточняване по договорката за третия спасителен пакет на Гърция

Ципрас заяви, че се планира законова промяна за данъчните облекчения за депутати и министри

| обновено на 11.08.15 в 11:27
Евклид Цакалотос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представител на Министерството на финансите в Атина съобщи, че участниците в преговорите за спасителната програма на Гърция са съгласували механизма на работа на Фонда, който ще се занимава както с приватизацията, така и с проблема за управлението на просрочените кредити в банковата система.

Двата въпроса бяха обект на разногласия по време на разговорите. Атина успя да постигне договорка с кредиторите за третия спасителен пакет за страната. Финансовият министър на страната Евклидис Цакалотос потвърди, че остават много дребни детайли за доуточняване.

Очаква се в следващите часове Европейската комисия да обяви постигнатото споразумение между Гърция и международните кредитори, съобщи за агенция ТАСС източник, близък до преговорния процес.

Сега планът трябва да отиде на гласуване в гръцкия парламент, за да може след това Еврогрупата да даде зелена светлина за плащанията за страната.

Същевременно премиерът Алексис Ципрас заяви, че се планира законова промяна за данъчните облекчения за депутати и министри.

Тя предвижда въвеждане на облагане в пълен размер на трудовите и допълните възнаграждения и намаляване с 15 на сто на заплатите на министрите и на ръководителите на високи държавни постове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени