Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Чамов е четвъртфиналист на Европейското първенство по бокс в Самоков

Симеон Чамов е четвъртфиналист на Европейското първенство по бокс в Самоков
Снимка: БГНЕС

Симеон Чамов се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по бокс в Самоков. В осминафиналните на категория 69 килограма носителят на купа „Странджа“ за тази година се наложи с 3:0 съдийски гласа над грузинеца Гела Абашидзе .

Тази победа беше за жена ми Таня, която днес има рожден ден. Поздравявам я с нея, защото и миналата година, и сега все не съм с нея на празника й – бяха първите думи на победителя. – Съперникът ми бе по-добър боксьор от предишния и всички в щаба имаха притеснения как ще се справя. Аз обаче знаех, че накарам ли го да върви напред, ще спечеля. По принцип трудно играя срещу боксьори, които много бягат, заяви след срещата Чамов.

Негов съперник на 1/4-финалите ще бъде вторият поставен в схемата Елимантас Станионис (Литва), който отстрани Имре Балаш Баскай (Унгария).

Даниел Асенов ще има за съперник Ихор Сопинский (Украйна) в четвъртфиналната фаза на категория 52 килограма. Българинът е водач на схемата в категорията и ще изиграе първия си мач на Европейското утре в директна битка за полуфиналите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна