Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Кузманов: От МВР напускат хора с опит, работещи на терен, и това е лош сигнал

Снимка: БГНЕС

Между 500 и 800 служители МВР могат да бъдат обезщетени с исканите от ведомството допълнителни 16 млн. лева. Става дума за хора на терен. Не повече от 50-60 човека от тях са свързани с управлението. Сигналът не е добър, напускат хора с опит и то такива, които работят на улицата. Това каза пред "Хоризонт" в предаването "12+3" Илия Кузманов, който е член на ръководството на Синдикалната федерация на служителите на МВР, по повод текучество на кадри във ведомството и искането от министър Румяна Бъчварова на 16 млн. лева за обезщетения на напусналите:

Има информация за забавянето на обезщетенията на служителите с над 7-8 месеца. Сумата набъбва, защото се начисляват лихви, адвокатски и съдебни такси. Безсмислено, според мен, набъбва тази сума, защото това са разходи, които МВР може да спести. Това също са пари от данъците на гражданите.


Синдикалната федерация на служителите на МВР не е изненадана от информацията, че трябва да изплаща обезщетения в размер на над 16 млн. лева, обясни той:

Това беше предвидено и председателят на СФСМВР предупреди, че ведомството няма да може да завърши годината с този бюджет.
Според организацията това няма да е единствената актуализацията на бюджета на МВР.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна