Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 17 до 21 август: Радиотеатър за деца с пет приказни истории

В седмицата от седемнайсти до двайсет и първи август, от осем часа сутринта радиотеатърът за деца ще предложи на своите малки, верни слушатели пет приказни истории. Първата радиопиеса е по детската книга с любопитното заглавие „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” от унгарския писател Ено Рауд.

На следващия ден осемнайсти август - вторник, отново от осем часа ще звучи продължението на забавната история със заглавие „И отново Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада”.

Радиопостановката в сряда препоръчваме не само на малките, но и на големите слушатели. Тя е по шедьовъра на Александър Сергеевич Пушкин „Руслан и Людмила” с участието на незабравимите Николай Бинев, Петър Гюров, Лора Кремен, Борис Арабов, Михаил Михайлов, Хари Тороманов и други забележителни актьори на съвременния ни театър.

На двайсти август, четвъртък радиотеатърът за деца ще излъчи радиодраматизацията „Обичта – перушинка бяла” по нежната, вълнуваща проза на Уошингтън Ървинг.

Последната пиеса е и безспорна класика – „Царската годеница”. Автор Ернст Теодор Хофман. Излъчва се в петък по същото време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна