Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг най-бърз и във втората свободна тренировка преди "Гран При на Белгия"

Нико Розберг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нико Розберг от отбора на "Мерцедес" беше най-бърз във втората свободна тренировка преди старта за "Голямата награда на Белгия" във Формула 1 и се отърва невредим от сблъсък, предизвикан от авария в задната гума. Германецът даде време от една минута, 49.385 секунди, но вложи повече внимание върху излизането от трасето във втората сесия. По-рано днес Розберг беше най-бърз и в първата тренировка.

"Това определено не беше забавно. Мисля, че задната гума се спука още на оста, но не съм много сигурен. Нека да изчакаме и да видим анализа на ситуацията, но да се случи това при най-висока скорост е доста опасно. Имах усещането, че нещо такова може да се случи", коментира Розберг след края на тренировъчната сесия.

Телевизионните повторения показаха тънка струя от задната дясна гума в началото, когато явно е дефектирала. Но пилотът на "Мерцедес" е успял да изведе машината в зоната за сигурност и да предотврати сблъсък в стената.

Това беше втори червен флаг за деня след като пилотът на "Форс Индия" Пастор Малдонадо се блъсна в бариерата по време на първата сесия. В края на втората тренировка имаше още един инцидент - Маркус Ериксон от "Заубер" се заби в стената.

Британецът Люис Хамилтън от "Мерцедес" остана на 2-о място с 1:49.687 минути, а трети остана Даниел Рикардо (Австралия) от "Ред Бул-Рено" с 1:50.136. Съотборникът му Даниил Квят (Русия) е четвърти, а Кими Райкьонен с "Ферари" е 5-и.

Хамилтън търси третата си световна титла и той води в генералното класиране преди старта в Белгия с 202 точки. Розберг е със 181, а Фетел е със 160 на третата позиция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени