Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тонев дебютира със загуба за "Фрозиноне"

Александър Тонев дебютира със загуба за новия си клуб "Фрозиноне"
Снимка: БГНЕС

Българският национал Александър Тонев дебютира за новия си отбор "Фрозиноне" при гостуването на "Аталанта" от втория кръг на Серия А. Тонев, който премина в италианския тим от "Астън Вила" на 26 август, влезе като резерва в 75-ата минута на мястото на Лука Паганини. Новакът "Форзиноне" обаче допусна второ поражение за сезона, след като отстъпи с 0:2. Маурисио Пиния не успя да се разпише за "Аталанта" от дузпа в 9-ата минута. След това домакините стигнаха до успеха с голове на Джулиемо Стендардо в 21-вата минута и Алехандро Гомес в 69-ата минута.

Друг български национал – Ивайло Чочев, остана резерва при втората победа на "Палермо" за сезона – с 1:0 като гост на "Удинезе". Лука Ригони отбеляза единствения гол за "Палермо" още в 8-ата минута. Гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Аляж Струна получи червен картон 20 минути преди края на двубоя.

"Киево" се изкачи на върха в класирането на Серия А след убедителна победа над гостуващия "Лацио" с 4:0. Два гола отбеляза Алберто Палоски в 30-ата и 69-ата минута. Резултатът откри Рикардо Меджорини в 13-ата минута, а в 45-ата се разписа Валтер Бирса.

"Интер" се наложи като гост над новака "Карпи" с 2:1. Стеван Йоветич се превърна в герой за тима, след като вкара два гола. Черногорецът откри резултата в 31-вата минута, а в 81-вата Антонио ди Гаудио изравни. Минута преди края Фреди Гуардин беше повален в наказателното поле от Габриел Силва и Йоветич реализира отсъдената дузпа. За "Карпи" това беше първи домакински мач в историята в Серия А. Тимът играе домакинските си мачове в Модена, тъй като техният стадион не е достатъчно голям за мачове в елита.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна