Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тор срещу документ за платена такса смет може да се получи до края на седмицата

Снимка: compostingqueen.com

От сряда до края на седмицата на инсталацията за преработка на отпадъците в Хан Богров ще се раздават по 10 килограма пакетирана тор, така наречен компост, но само срещу документ за платена такса смет. Инициативата е на Столичната община.

На 420 обекта в града са предоставени контейнери за хранителни отпадъци, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. 98% от зелените и хранителни отпадъци в София се преработват в инсталацията, която се намира след софийското село Долни Богров, посочва Николай Савов, директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците:

От 9.00 до 17.00 часа ще бъде времето за отворени врати, за да може всеки един гражданин, който дойде, да му обърнем внимание. Какви са необходимите документи, единствено е бележката, с която хората са си платили такса смет за 2014 година и за 2015, тоест всеки един човек може да дойде и да получи по десет килограма компост, който му се полага. За пример ще ви дам един човек, който дойде, събрал 17 бележки, на всички съседи, и получи срещу 17 бележки компост за 17 домакинства.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна