Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) спечели със спорна дузпа срещу "Аугсбург" в Германия

"Байерн" (Мюнхен)-"Аугсбург"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Байерн" (Мюнхен) се нуждаеше от спорна дузра в 90-ата минута, за да спечели с 2:1 над "Аугсбург" и да продължи с перфектния си старт в германското футболно първенство. Баварците си поделят първата позиция с "Борусия" (Дортмунд), който пък победи "Хановер'96" с 4:2 като гост.

Томас Мюлер вкара победния гол, а Роберт Левандовски изравни в баварското дерби. Александър Есвайн отбеляза за гостите две минути преди  края на първото полувреме, а Левандовски изравни в 77-ата минута. Мюлер беше точен от наказателен удар, след като Маркус Фьолнер опита единоборство и съдията реши, че е съборил Дъглас Коща.

Пиер-Емерик Обамеянг пък вкара две дузпи за "Борусия" (Дортмунд) в Хановер, и двете заради нарушения на бразилския защитник Фелипе, който също така си заби и автогол, превръщайки се в основен виновник на домакините. Хенрик Мхитарян в 44-ата минута след пас на Матиас Гинтер се разписа за 1:2. Полякът Артур Собиех заби и двата гола за "зелено-черните", в 18-ата минута за 1:0, а в 53-ата беше точен за 2:2. Последваха автоголът и втората дузпа, дошла пет минути преди края.

"Кьолн" може да излезе на 3-о място по-късно днес, ако спечели срещу "Айнтрахт" и ще събере 10 точки.

"Волфсбург" регистрира второ равенство от началото на първенството и има 8 точки, след като трябваше да се задоволи с нулево равенство срещу новака "Инголщат". Миналогодишният 3-и "Байер" (Леверкузен) също имаше трудности с новак - 0:1 на собствен терен от "Дармщат".

"Щутгарт" остава без точки на предпоследното 17-о място след поражението при визитата на "Херта" (Берлин) с 1:2.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна