Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" остава на върха в "А" група

Снимка: БГНЕС

"Литекс" победи "Черно море" с 1:0 в първия мач от деветия кръг на "А" група и се утвърди на първото място в класирането с актив от 18 точки.

 На стадиона в Ловеч "оранжевите" имаха тотално превъзходство. Още през първото полувреме те създадоха пет чисти положения за гол, но не успяха да ги реализират. Пропуски направиха Петрос Бумал, Арсенио Нунеш и Данило Асприля.

Добрите намеси на вратаря на "Черно море" Георги Китанов също допринесоха за запазване на нулевото равенство до почивката.

Превъзходството на "Литекс" продължи и през второто полувреме. Въпреки това пред гостите се откри възможност да открият резултата в 66-та минута при първата голова опасност пред вратата на Винисиус Баривиейра. Стражът на домакините обаче отрази удара на Матиас Курьор. Четири минути по-късно Бекир Расим с глава стреля над гредата и пропусна втори шанс за варненци.

В 73-та минута ловчалии все пак реализираха превъзходството си. Кристиян Малинов беше изведен зад гърба на варненската защита, подаде към Йонсен, който изпрати топката във вратата на Китанов за 1:0.

Пет минути след това Вилиян Бижев се размина с топката в наказателното поле на "Литекс" и пропусна да изравни. В 80-та минута Данило Асприля направи невероятен рейд като тръгна от собствената си половина, преодоля шестима играчи на "Черно море", стигна до наказателното поле на гостите, стреля, но топката срещна напречната греда.

В 83-а минута варненци останаха с десет души на терена, след като Бурабия получи втори жълт картон. В крайна сметка "оранжевите" взеха трите точки, но пропуснаха победата им да бъде още по-изразителна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна