Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп поставя условия към "Ливърпул"

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият старши треньор на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп е дал съгласие да поеме английския гранд "Ливърпул", но само ако бъдат изпълнени условията му, сред които главното е да бъде премахнат трансферният комитет в клуба.

48-годишният германец е пожелал от собствениците на мърсисайдци пълна свобода при взимането на решения относно това кой футболист да бъде привлечен и кой да бъде отпратен.

В момента четирима души, сред тях и мажоритарният собственик Джон Хенри, отговарят за трансферите в отбора. В същото време мениджърът на "червените" Брендън Роджърс няма голямо влияние върху тях и по тази причина трябваше да се справя цял сезон с Марио Балотели, а в същото време не успя да изпълни желанието си и да вземе капитана на "Суонси" Ашли Уилямс.

Според медиите в Англия, Клоп е основен фаворит за заместник на Роджърс начело на "Ливърул" след колебливия старт на клуба във Висшата лига.

За седем години в "Дортмунд" той спечели два пъти Бундеслигата, взе купата на Германия и класира "Борусия" за финала в Шампионската лига, но реши да напусне "Сигнал Идуна парк" в края на миналия сезон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна