Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

190 млн. гледания на рекламните клипове за България

Рекламните клипове на България по четири световни телевизии са отчели близо 190 милиона гледания. Това показва междинният отчет по проекта, финансиран с пари от ЕС. Клиповете се излъчват по три пъти на ден по каналите "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нешънъл джиографик". Клиповете, които се излъчват по четирите телевизии, са с продължителност 30 сек. и са в два варианта: един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм. Те са на немски, френски, английски, руски, испански и български език. Клиповете са излъчвани в най-гледаното време на телевизиите - вечер и в сутрешните емисии. Ани Хараламбиева, ръководител на проекта в Министерството на туризма подчерта:

Преди няколко месеца "Дискавъри ченъл" благодарение на тази кампания, която провеждаме, обяви България на първо място сред най-желаните дестинации за туризъм в Европа сред зрителите  на "Дискавъри", публикувано на техния официален сайт.

В рамките на сключените договори е договорен бонус - посещение на екипи за подготовка на репортажи, които са част от целогодишната кампания, която министерството провежда. Четирите медии на практика обхващат почти цялата територия на Европа, а също държави от Близкия Изток, Африка и Азия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна